Zahájení ,,venkovních" akciček! :-)

Gallery 17835182 10211181566526508 3144013730377604021 o

KONEČNĚ ,,jaro", když teda pomineme, že včera napadla kupa sněhu, ale dnes už se snaží jaro zase objevit a vyhrát nad zimou :-D Tedy...

Máme za sebou první letošní oficiální závody dogfrisbee! Závodil Ríša s Nickem a my s Rekem jsme byli spíš jako morální podpora a doprovod. Závody se konaly v Citově a pánové se zúčastnili disciplín SuperMinidistance a DogDartbee.  A jak kluci dopadli? DogDartbee si kluci užili, ale jaksi chybělo štěstí se trefit na terč :-D Nooo plány s moukou a terčem pro trénink máme, tak uvidíme. SuperMinidistance divize II. kluci skončili na celkovém 11. místě z 26! Nick je rychlý a mrštný pes, ale největším problémem (jsou nervičky a dravost :-) ) a tak i zároveň velkou časovou ztrátu představovalo pouštění disků. Nick se rozhodl, že se budou s paničkem přetahovat (tedy máme na čem zapracovat). Každopádně druhé kolo SMD bylo lepší, uvolněnější a nasbírali více bodů než v prvním kole. Oficiální výsledky závodu jsou zde. V květnu nás čekají pravděpodobně další závody, tak uvidíme jak to půjde :-)

O víkend později jsme zahájili i venkovní závodní sezónu agility. :-) Nick si zařádil na kvalifikačních závodech na MR agility 2017 v Přerově.  Závody posuzovala Káťa Lerlová a Petr Dostál a musím říct, že parkury pro large se nám moc líbili! Byly technické a rychlé a mělo to ten správný ,,adrenalin". Běhalo se ve skvělém areálu na umělé travičce. Počasí bylo přímo aprílové, ale zvládli jsme to! Ikdyž i naše výsledky byly téměř aprílové :-D Skóre je 3:1. Jeden jediný doběh z víkendu (jumping, s jedním odmítnutím) a pak dva běhy, kdy panička pokaždé na druhé překážce vyvedla Nicka do ,,outu" , takže takové ,,čisté" disky. :-) Jooo hold Nick není Rek....Na MR jsme se nekvalifikovali, ale užili jsme si to, zařádili jsme si, potkali jsme se s přáteli a rodinkou Nicka. Sestřička Mollynka předvedla nádherný nedělní open, kde skončila na 2. místě! Byl to neskutečný běh, Gabi! <3 Každopádně na kvalifikaci MR máme ještě jeden pokus, tak pokud bude štěstí přát, tak se závodů a konci června zúčastníme.

No a co nás čeká teď? Víkendy jsou v rámci dvoj/trojzkoušek, tréninků, tak uvidíme jak to půjde. :-)

 

NICK - Kvalifikační závody na MR, Přerov 15.-16.4.2017

20. 04. 2017

Lucie Lapišová